Hamilelikte Yenmesi Zararlı Olan Gıdalar

0
1656

KEREVİZ: Sara hastasına, hamile ve emziklilere zarar vermektedir.

KİMYON: Hamilelerin yemesi pek tavsiye edilmez.

KEKİK: Hamile olanların ve guatr rahatsızlığı olanları yemesi sakıncalıdır.

NAR: Mide ve bağırsak rahatsızlığı bulunanların, hamilelerin ve çocukların fazla kullanması pek tavsiye edilmez.

ŞEKER: Kek, bisküvi, reçel ve meşrubat gibi şekerli yiyecek-içeçekte gerekli temel besin maddeleri azdır, kilo almanıza neden olabilirler. Enerjinizi ekmek gibi karbonhidratlardan almanız, şekeri azaltmanıza yararlıdır.

Ayrıca çiğ iyi pişmemiş et, tavuk ve balık; çiğ sosis, salam, sucuk, pastırma; karaciğer, dalak, böbrek; hazır yemekler; kızartmalar; 2 fincandan fazla kahve ve siyah çay da zararlıdır.

Çay ve kahvede bulunan kafeinin sindirim sistemine bazı zararlı etkileri vardır. Dayanabilirseniz, bu tür içeceklerden gebeliğiniz boyunca tamamen uzak durun. Yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih edin.

Konserve gibi işlenmiş yiyeceklerden gebelik boyunca uzak durulmalıdır.

İş yeri yemekhanelerinden verilen sıcak yemeklerden, önceden pişirilmiş süpermarket yiyeceklerinden, yeni pişirilmiş ve sıcak olmayan tavuk etinden sakınmanız gerekir. Bunlarda bebeğinize geçip, tehlike oluşturabilecek bakteriler bulunabilir.

Anne hamileyken soğuk algınlığı, baş ağrısı, boğaz iltihabı olduğunda ıhlamur ve elma kabuğunu kaynatıp, içebilir.

Hamileliğin ilk dört ayında hiçbir bitki çayı kullanmaz, çünkü bitki çayları düşüğü tetikler. Özellikle zencefil ve zerdeçal kesinlikle düşük yapar.

Kaynak; Her Anneye Lazım (Dua ve Bilgi Hazinesi), Muallim Neşriyat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.