Konumuza başlamadan önce Hazreti Ali’den rivayet edilen bir hadisi nakledelim: “Bir adam geldi. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e çocuğunun azlığından yakındı. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de ona yumurta yemesini tavsiye etti. (1)
Kadın Kısırlığı
Kadınlarda kısırlık, genellikle adet sökememesi, yumurtlayamamasından ya da aybaşı halindeyken yumurtlamasından, şeker hastalığından, hormon bozukluğundan, stresten kaynaklanır.
YULAF: Yulaf tohumu; ceviz, fındık gibi yiyeceklerle beraber öğütülüp, balla macun yapılıp, yenmeye devam edilir.
ÇAKŞİR OTU KÖKÜ: Çakşir otu kökü çok besleyici olduğu için; ceviz içi, ısırgan tohumu, badem ile beraber öğütülüp, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
GİNGSENG: Gingseng unu kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
HURMA: Hurma bol miktarda fosfor ihtiva ettiği için; kısırlık tedavisinde ilâhî bir ilaçtır. Polenli hurma macunu yapılıp, yenmeye devam edilir.
TAVŞAN: Tavşan eti yemek, kısırlık tedavisinde kullanılabilir. Hipofiz hormonundan dolayı, çocuğu olmayanların tavşan etini çok yemeleri iyi neticeler verebilir.
TAVŞANCIL OTU: Tavşancıl otu, kısırlık tedavisinde kullanılır.
ŞALGAM: Şalgam tohumu, ısırgan tohumu, ceviz içi öğütülüp; incir ve balla macun yapılarak yenmeye devam edilir.
NOHUT: Nohut, erkekten kaynaklanan kısırklıkta önemli bir gıdadır. Nohut, akşamdan ıslatılır, suyu içilmeye devam edilir. Nohut yemeğine devam edilir.
HAVUÇ: Havucu bol yemek, hipofiz bezinden kaynaklanan kısırlık tedavisinde faydalıdır.(2)
ÇÖREK OTU:
1) Bir miktar çörek otu, öğütülmüş çemen otu ve turp tohumu, az bir miktar çörek otu yağı ile birlikte yarım bardak balla iyice yoğurularak macun yapılır ve yenilir. Ardından büyük bardakla deve sütü içilir.
2) Ayrıca kadın, hayızdan temizlenmesinin sonrasında, bir yün parçasının içerisine çemen otu yağından bir miktar koyar da, onu tenasül uzvunda taşırsa, hemen hamile kalır.
Çemen otu yağı şöyle elde edilir;50 gr. çemen unu, 50 gr. çörek otu yağı, 150 gr. zeytinyağı, 600 gr. suda su buhar olup, tükeninceye kadar kaynatılır. İşte arta kalan yağa ‘çemen otu yağı’ denilir.
3) Bir miktar çöven otu yağı alıp, iyice ezip; cilâlanmış bakır bir tavanın içerisine yerleştirilir, sonra üzerine biraz saf su koyarak suyunu çekinceye kadar kaynatılır. Daha sonra üzerine birazcık halis zeytinyağı damlatılıp, içine çekecek kadar bekletilir.
Çocuğu olmayan kadın, hayızdan temizlendikten sonra, bu terkipten az bir miktar alarak bir bez parçasına dolar, sonra onu tenasül uzvunda taşır.
İşte böylece hamile kalır ki, bu hadise kendisinden nakil yapılan kimsenin bizzat tecrübe edip, doğruluğunu tespit ettiği bir vakıadır.
PESELENK YAĞI: Ayrıca kadın tenasül uzvunda, peselenk yağını taşırsa, bu onun hamile kalmasına yardımcı olur.
AT SÜTÜ: Aynı şekilde kadına, bilgisi olmadan at sütü içirilir de, peşinden kocası onunla cima yaparsa, derhal hamile kalır. (3)
“Atların etinin yenilmesinin mekruh olması, onların hürmetinden ileri geliyor. Birde cihat malzemesi olduklarından dolayı, azalmasın diye etlerinin yenilmesi, mekruh görülmüştür. Bundan dolayı bu kerahat, onun sütüne sirayet etmez, at sütü içmek helâldir. (4)
HACAMAT: Çocuğu olmayan kadının belinden hacamat yaptırması, kısırlığa iyi gelir. -Tecrübe edilmiştir.- (5)
“Aytaşı” isimli taşı üzerinde taşımak kısrılığı engeller.
Armut, maydanoz devamlı yenir.
Stres çayı, oğul otu, adaçayı karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp, balla tatlandırılarak günde üç su bardağı içmeye devam edilir.
Adet söktürücü civan perçemi çayı kaynatılıp, balla tatlandırılarak günde üç su bardağı içmeye devam edilir.
Kadın hastalıklarına faydalı kaplıcalara gidilir.
Antep fıstığı, ceviz, çörek otu öğütülüp, balla macun yapılarak yenmeye devam edilir.
Çaksiriş kökü, çörek otu kekik karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp günde 2-3 su bardağı içilmeye devam edilir.”
ERKEKLERİN KISIRLIĞI
Erkekten kaynaklanan kısırlığın da bazı sebepleri vardır. Hipofiz bezi iyi çalışmıyor olabilir. Böbrek ve mesane yollarında tıkanıklık olabilir, hazımsızlık, kabızlık olabilir, stres ve sperm yetersizliği olabilir. Sinüzit ve baş ağrısı, migren, hipofiz bezinin çalışmasını engeller.
Halis zeytinyağına limon sıkılıp, günde üç defa birer fincan içilmeye devam edilirse, mesane yolları tıkanıklığı ve iltihabına faydalıdır.
Hurma ve incir sütle pişirilip, tatlı yapılıp yenmeye devam edilirse, hazımsızlık ve güç eksikliğine faydalıdır.
Fındık, ceviz, havuç, fıstık, muz, turp, elma, roka, armut bol bol yenmeye devam edilir.
(Fındık, ceviz ve fıstık telafileriyle yenmelidir. Ceviz; bal, sirke veya kuru üzümle telafi edilir. Fındık; şeker ve balla telafi edilir.)
Keçiboynuzu pekmezi bol bol yenir. Keçiboynuzu sperm sayısını arttıran özelliğe sahiptir. Aktif sperm sayısı az olan ve az sperm sayısından dolayı çocuğu olmama yüksek baba adaylarının kullanmasında büyük fayda vardır.
Keçiboynuzu kürünü kullananlar, sperm sayısının nasıl artış gösterdiğini hayretle göreceklerdir inşâ’Allah. ( Yeniden Gıda Raporu, Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, sayfa: 518, İstanbul 2008)
Nohut, mercimek, fasulye yemekleri bol bol yenir.
Civan perçemi, ıhlamur gibi kaynatılıp, günde 2-3 su bardağı içilir.
Çakşiriş kökü, çörek otu, kekik karışımı; ıhlamur gibi kaynatılıp, günde 2-3 su bardağı içilmeye devam edilir.
Böğürtlen marmelatı yenilir; şurubu bol bol içilir.
Ayva yaprağı, böğürtlen yaprağı karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp, günde 2-3 su bardağı içilir.
Rasul-i Ekrem (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz bir hadis-i şerifinde;
“Sofraya düşen ekmek ufaklarını yiyen kimse, darlık görmez, çocuğu da ahmak olmaz” buyurmuştur. (İhyâ, İmam-ı Gazâlî- Cilt:2, Sayfa: 18)
Dawn sendromu denilen zekası geri çocukların dünyaya gelişinin çoğalmasının bir sebebi de bu olabilir mi?
Sofralardaki ekmek kırıntılarını israf etmeyip, yemek şöyle dursun, bugün poşet poşet ekmekler çöpe atılıyor, tabak tabak yemekler çöpe atılıyor.
Allah sonumuzu hayretsin! En iyisini Allah bilir.
Kaynaklar;
1) Mecmaul Adab, Sufi- zade Seyyid Hulusi, Tercüme eden: Naim Erdoğan, Sayfa: 518, Saadet yayınevi.
2) Tabiat Eczanesi, Mustafa Özer, Bürde yay…,İstanbul 2001.
3) Çörek Otu Mucizesi, Ahmet Mahmut Ünlü -Cübbeli Ahmet Hoca-, Sayfa: 48-49, Arifan yay…, İstanbul 2009.
4) Reddü’l Muhtar Ale’d-dürri’l- Muhtar, İbni Abidin, Cilt:16, Sayfa:71, Şamil yayınları
5)Şifalı taşlarla sağlıklı yaşam, Hasan Kocabaş, Sayfa:104, Mozaik yay…, İstanbul 2006.